HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 DKP-System

Go down 
AuthorMessage
Sakk
Guild Master
Guild Master
avatar

Posts : 81
Join date : 2009-01-09

PostSubject: DKP-System   Fri Jan 09, 2009 8:51 pm

Förtjäna DKP
* +20 DKP för progress! dvs, då vi tar ner en boss för första gången.
* +5 DKP för varje boss som vi tagit ner tidigare.
* +5 DKP / H i farm raids och +10 DKP / H i progress raids.
* Om man inte kommer med i raiden kan man välja stå stand-by. Detta innebär att man är online mellan 19.00 - 23.00 och kan hoppa in om raid-leadern frågar. Som stand-by får man lika mycket dkp som övriga raidande oavsett om man väntat eller deltagit under raiden. Om man anmäler sig som stand-by och försvinner offline och inte medelar detta får man -20 dkp.

Förlora DKP
* -50 DKP om man inte meddelat att man inte kan komma.
* -50 DKP om man inte signar / declinar i kalendern.
* -50 DKP om man lämnar mitt i pågående raid (Med vissa undantag).
* -5 DKP om man inte är på plats utanför raidinstansen vid utsatt tid (som regel 15 minuter innan start).
* -10 DKP om man är mer än 15 minuter sen med att vara på plats utanför raidinstansen.
* -20 DKP om man går AFK mitt under en raid, utan giltlig anledning. Med giltlig menar vi som att göra ett snabbt toalett besök. Att till exempel gå AFK för att äta är inte under några omständigheter acceptabelt. Då betraktas det som att man lämnar under pågående raid, vilket ger -50 DKP.
* -20 DKP ifall man inte kommer förberedd till raiden. Med förberedd menar vi att man har med sig bästa tänkbara consumables, regents etc samt har koll på de bossar vi ska raida.

Man får endast DKP i 25-mannainstanser som vi gör progress och har farmstatus på. Instanser som vi inte längre behöver farma, så kommer man i dessa fall inte belönas med DKP.

Man får inte använda sig av DKP man erhållit under pågående raid. Vid raidens start ska du veta hur mycket DKP du har att spendera, du får inte använda DKP så du hamnar på minus. Se vidare till att ha koll på vilka items du behöver, detta med anledning av att budgivningen går fort för att ha så effektiva raids som möjligt, vilket innebär att man inte har inte tid att fundera vidare länge om man vill "bidda" på ett item eller inte.

Budgivningen börjar på 10 DKP (minimumbud) och man kan enbart "bidda" på items till sin main spec (endast i de fall ingen behöver för mainspec kan man "bidda" för offspec). Antal bud är begränsade = Ett bud.

Budningen fungerar som sådan: Vi använder oss utav dkp addonet "WebDKP" whispra !bid <siffra> (t.ex. !bid 35) till Greegorian som har hand om dkp:en. Ni behöver inte ha addonet. Om Greegorian inte är med i raidet så kommer utvlad officer att ta hand om budgivningen.

Tryouts får DKP från och med första raiden, men får inte "bidda" förrän de är medlemmar. Detta blir man tidigast efter en till två veckor, förutsatt att din Officer och Guild Leader anser att du har gjort bra ifrån dig, och passar i övrigt i Six Days.

I de fall ingen medlem behöver ett item för mainspec, får tryouts bidda på det itemet, förutsatt att det är för dennes mainspec. I annat fall går det item:et till en medlems eventuella offspec, i andra hand till en tryouts offspec.

Gällande Spellpower så har spellcasters prioritet över healers på items som har Hit (ofc) Officers avgör om item:et är bra för din klass eller inte.

Droppar det flera av samma item så "biddar" vi som vanligt. De 2 högsta "bidden" får varsit item (T.ex 2 T7-shoulders droppar). Person 1 bjuder 60 DKP, person 2 10 DKP, Person 3 20 DKP. Person 1 & 3 vinner item:et och förlora lika mycket dkp. Alltså förlor båda personerna 20 dkp eftersom det var det lägsta vinnande "biddet".
Back to top Go down
View user profile
 
DKP-System
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Tier System
» Rune Knights Ranking System
» Achievement System and Request Thread [OFFICIAL]
» Lineage System
» Rank System Information

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Medlemmar! :: DKP-
Jump to: